USIA IMAN

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, January 29, 2012

..:: BaHaGiAkAnLaH aNaKkU DiDuNiA dAn DiAkHiRaT ::..

ya Allah ya tuhan ku
''BAHAGIAKANLAH ANAKKU DIDUNIA DAN DI AKHIRAT''


sayangggg ♥
betapa lah ibu dan ayah mu ini gembira bila mana tahu 
kamu akan lahir ke dunia menemani hidup kami suami isteri
kamu berada di dalam rahim ibu
sembilan bulan lamanya
ibu dan ayah gembira adanye kamu sayangggg ♥


rasanya tak mahu untuk ibu lelapkan mata
kerana bersama mu merupakan detik yang paling indah
nyatanya tak sama walau di ganti dengan kemanisan mimpi


orang kate..salah satu cara untuk mencintai sesuatu
adalah dengan menyedari sesuatu itu mungkin hilang
ya Allah...mengalir air mata ku
sesungguhnye ibu tak mahu berpisah dengan mu sayanggggg


lihat sajalah senyum mu itu
bisa buat ibu dan ayah lemah
ingin rasenya kami hidup seribu tahun lagi bersama mu
tapi mana mungkin terjadi
moge hidup yang singkat ini menjadi kenagan abadi untuk selamanye


sekali lagi ya Allah
perkenankan permintaan ku
''BAHAGIAKANLAH ANAKKU DIDUNIA DAN DI AKHIRAT''
semoga amanah yang kau berikan ini
dapat kami didik sebaik mungkin
biarkan senyum dan tawa yang terukir dibibir kecil anak ku
terus kekal
amin
:doa

Thursday, January 26, 2012

..:: HaRi LaHiR AtOk MaiL ImAn ::..

Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan abah ku
ISMAIL BIN IDRIS
Allah selamatkan kamu
-
-
25/1/1950 lahirnya insan yang sangat ku sayangi
kerana dia adanya akue didunia ini
ya Allah ya tuhanku...akue bermohon
moge² Engkau lanjutkan lagi usia bapaku ISMAIL BIN IDRIS
kau tetapkan imannye...limpahkan rezeki yang halal buatnye
dan bahagiakanlah hidupnye didunia serta di akhirat kelak
amin ya rabbal alamin
 :doa


takde ape yang istimewa
same jer macam taun² lepas
mak masak untuk kite makan bersama² satu family
and kek untuk meraikan hari lahir abah
yang ke 62 taun ^_*
-
-
Nor Azli Bin Ismail
Nor Azah Binti Ismail
Nor Zana Binti Ismail
Nor Hafizah Binti Ismail
Nor Nadiah Binti Ismail

kami semua anak² abah sayanggggggggggggkan abah ♥

eh...lupe..ade jugak hadiah
jeng
jeng 
jeng



tak macam muke abah pun
dah macam mantan Perdana Menteri
Tun Dr. Mahathir Muhammad
hahaha...takpe la 
ade jugak iras²nyer
sebelom chowwwwww
interframe sket wajah admin a.k.a Ibu Iman
winkk winkkk~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

scroll bawah lagi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
dan lagi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
TTTAAARAAAAAA......


i'm fat..hahahaha...

Wednesday, January 25, 2012

..:: sTeP bRoThEr E-DaY ::..


22/1/2012 hari yang bermakna wat my step bro a.k.a abg tiri..hehe
dah selamat dia melangsungkan ikatan pertunangan dengan 
''cinta muke buku'' dia
yessss....deyolls kenal lam FB..hehe
congrats abang Zali atau name sebenar dia
Nurul Rudy Bin Kapi
dengan pasangan ''kak Ani'' (adusss...name sebenar tak taw la plak..hehe) 
hantaran 10K...2taun idop<--lagi cepat lagi bagus
ngeee "_,


majlis bermula dengan acara berkumpul kat umah my step mOm
di Taman Koperasi, Kluang
ade la jamuan kecil-kecilan di iringi doa selamat secara ringkas
agar majlis berjalan lancar dan perjalanan sume ahli rombongan meminang
ke Batu Pahat sentiasa dibawah lindungan Allah s.w.t


picture nie di ambil setelah kami semua selamat tiba di Batu Pahat
kat masjid time nie...lepas tunaikan solat zohor baru ke umah pompn
me with Iman (my jantung,hati,paru,limpa,buah pinggang..hehehe)
and kakak ai teacher Nor Hafizah
(hampesss...Iman tak pandang camera..gggrrrr)


alamak...tengok jer la aksi askar² jepun ai (anak buah)
nak jugak interframe same
nak acu cubit ke??sudah la tersedia maklum
acu diaorg nie mmg garang
ai lah acu diaorg tue....hahaha


nie akak ai yg 2nd and 3rd
belah kiri yang sedang memangku anak tue Nor Zana
hahhh...dia la baby sitter Iman
nanti satu hari nak post entry pasal dia pun okey jugok an..an
sejak Iman berusia 3bulan sampailah kini
molek jer Iman dibawah jagaan dia...tengsss ''ibu jana'' =)
yang belah kanan plak my sis Nor Azah 
nie oram KEY ELL nie..hehehe
anak cume sorang takde tambah² lagi dah 8 taun dak tue
katenye duduk bandar besa sume kena catu..termasuk anak
leh terima tak alasan dia???
ayoyooo :pok dahi


tue dia my lovely son
padahal sebelom sampai ke masjid nie syok betul dia tido
bile celik mate ligat bukan main
budak lain baru bangun tido lemah jer...tapi tidak pada ank bujang ai hehe
selumber dia berguling² kat karpet..panjat tiang
citttttttt


dah kepenatan dah...Iman maju ai kejar
lari lagi...ai kejar lagi
heyyy...semputtt ibu nak oiii


suke sangat bile cousin² dia ajak main
agah sikit ketawa lebih
ade lesung pipit plak tue
eeee...geram ibu..syium kg!! ^_*


aktiviti my encem boy
tayang gusi...haha
anyway...for info gigi Iman bawah dah ade dua batang
nanti nak try snap picture kasi tunjuk sama lu orang..sabaq naaa
-
-
dalam pada bergembira ade jugak sedihnye
ingat tak?? sepatutnye ai jumpa my BFF tapi atas kekangan masa
dan situasi tak mengizinkan (ai sebok dengan rombongan meminang...
....si dia my BFF sebok dengan kenduri kawin kat kampung dia jugak..
ajak kawan² dia anto and temankan sume bzy)
so..cancel
tibe batu pahat ai  tak mesej atau call dia pun
malas nak fikir2 sebab sedih sangat dah cancel
lepas majlis tue nak jumpa dia..lepak2 kat BP Mall pun takbley
coz ai bawak 2 orang jiran ai
harap² lepas nie...ai ade turun Batu Pahat lagi and dapat jumpa dia
ya Allah..perkenankanlah permintaan ku ini
akue betul² teringin nak jumpa dia
amin ya rabbal alamin :doa =(
-
-
jumpa di lain entry
zasssssssssss!!!!!!

Tuesday, January 24, 2012

..:: mAkAnG sEkUk ::..


MoRniNg..
dah 4 hari bercuti for CNY halamakk
sangat2 malas nak naek kerja
tapi ape ble wat...kne gak kerja
my BBF ''yan'' masih lagi bercuti
sooo...boring
then, arinie post entry Iman mam biskut
with bedio sekali
layan...
~THE END~

  video

Tuesday, January 17, 2012

..:: JaTuH KaTiL ::..

18/1/2012..Rabu
jam tepat menunjukkan pukul 3:15p.m
hari² yang dah berlalu..kelmarin..semalam
takde senyum,takde bahagianya hidup nie
tapi memang lumrah hidup,betol tak??
dan ai terima dengan redha!!
for info laman muke buku
''WaNadia Syg Iman''
dah pun ai deaktivatedkan..mungkin sebulan
atau mungkin setaun
tengoklah...kalau dah bersedia...ai akan kembali
kalau tak kenang la ia sebagai kenangan yang manis antara kite..sob3
but, still ikutilah perkembangan ai n Iman kat blog nie
ppssttt...hello...skype pun ai on jer
phone pun ade..leh sms,mms,koling moling hehehe
and
ai dah aktif bertwitter..hahaha
-
-
back to basic
jatuh katil?? Iman ke??
opkos la...klu ai jatuh katil yuolls pn tak nak amik taw
satu malam nie, lepas tidokan Iman...ai biar je la dia atas katil
coz nak kedapur ''SEKETIKA''...bukannye lame
ntah ape malang nasib
Iman tiba-tiba tersadar dari tido terus merangkak
dan
ape lagi
jatuh la kebawah
mosaics ko...adoiiiii...dalam keadaan menirap
kalau terlentang agaknye memang dah benjol kepala
tapi nie meniarap pun lagi bahaya
takot jer tulang rusuk dia patang ke ape ke
sebab dada yang landing dulu
slisih..minx dijauhkan la
tapi, kebesaran Allah s.w.t
bby kan sentiasa dilindungi malaikat
magik...ngis kejap je,kasi susu tido balik
alhamdulillah..
nie ade beberapa keping picture Iman
yang ai amik betul² sebelom kejadian
saksikan
-
-
 nyenyak betol Iman tido
-
-

 lepas jatuh berkali-kali puas ai minx maaf kat dia
-
-

 mujur takde pape..tido malam tue pun nyenyak
-
-

 klu terseliuh dah nak kena bawak g urut,cian Iman =( seb bek okey
-
-

 eh...tiba²..cam dah takde benda lain nak amik gambo..hahaha
Iman with baju vihicles..lori ado,bas,mini cooper pn adoo :terbaek

-
-
tapi kalau dah budak² nie
jatuh katil, jatuh buai, nnt nak belajar jalan pun memang akan jatuh jer
cume jangan la sampai kritikal
sape punye anak tak pernah jantuh langsung
cer habaq mai..ai nak bagi hadiah special..hehe
jumpa lagi dilain entry...salam sayang
baiiiiiiiiii!!!!!!!!

Monday, January 16, 2012

..:: DaH GiAn bErDiRi ::..

10/1/2012..alhamdulillah
dah 8months anak bujang ai
ape perkembangan terbaru???
Iman dah tumbuh gigi..haha sangat hebat sebab tak demam
gigi bawah yang tumbuh
ai dengan asben yang demam teruk, batuk² n selsme
and now dia dah gian nak memanjat and berdiri
padahal langsung takble balancekan badan lagi
 terpakse pegang
dia tak takut...slumber jer
tak caye tengok bedio kat bawah nie
berusaha keras nak memanjat and berdiri

noted : maaf berselerak :fullstop

video


 sangat konfident dia bangun untuk berdiri right??
pada hal lum ble berdiri
ini budak memang lasak
tengok picture kt bawah nie pulak
taken at umah bby sitter

noted : picture kabur sbb itu Iman tak reti diam
-
-


-
-
cara-caranye ialah
1st...menuju ke tangga
2nd pegang anak mata tangga yang pertama
-
-


-
-
3rd melutut cam picture di atas
sambil tangan mencapai anak mata kedua
-
-


-
-
4th...okey
bile dah konfident
leh la berdiri like this
ggggrrrr...
for info..ai biarkan
dia dah sampai anak mata tangga yang kedua
masyaallah
bahaya kan???
erkk...gigi dah tumbuh
mungkinkah pulak Iman tak merangkak
(sebab memang dia tak merangkak lagi pun hehe)
tapi terus nak bangun berdiri..memapah and berjalan
mungkinkah??
ape pun syukur alhamdulillah Iman sihat
sume budak perkembangannye tak sama
an..an.an...
sayangilah anak anda
jumpa lagi dilain entry 
BYE (^_*)v

Sunday, January 15, 2012

..:: PeS tiMe BeRtOpi ::..

Berkurun tak post entry
kerja banyak
kesihatan berada dalam keadaan tak bpe baik
and
banyak benda dah jadi...nak share kat yuolls
tapi takot pulak ade yang tak suke
nanti dia sound² and kepoci kat my asben lagi
lupekan je la eh!!!
-
-
just nak share picture Iman
julung² kalinye bertopi baby nie
memang tak pernah tengok Iman bertopi baby nie kan??
huhu
so..layannn
-
-
 

-
-
picture nie jelas
tambah² plak Iman wat muke gediksss cmtue
like ribu² lemon lorhhhh..hehehe
-
-


-
-
nie cute tapi picture kabur
kena jadi badut baru tangan dia tak sebok nak bukak topi
hehehe =)
-
-


-
-
lama² macam dah lupe ade something atas pale dia
yessss....lepas nie ble la pakaikan lagi topi
koleksi memang banyak
tapi jadi hiasan kat almari jer
yesss...salah ai...sory rrr...ngeh3
-
-


-
-
dah mule mngamuk
sebab asyik snap picture dia jer
yang penting picture nie nampak Iman chubby la pulak
kan??kan??
-
-


-
-
jeng jeng jeng
Iman dah gian memanjat 
kerusi, sofa, anak mata tangga, bakul, kipas
apa sajelah
tak caye??? lepas nie ai post lagi beberapa bukti
siap dengan bedio lagi
tunggguuuuuuu!!!!

Thursday, January 5, 2012

..:: mAnE ImAn???? ImAn HiLaNg!!!!!!!! ::..


-
-
''ya ampun!! baru tinggalkan kejap, dtg semula dah masuk
bawah meja lah pulok..ggrrr..sabo jer lahh....''
-
-
haha
ingatkan Iman g maner
rupenye dah pandai menjelajah umah
tempat2 yang susah nak terjah
kat ctue lah dia bersumbunyi
-
-


-
-


-
-


-
-

layan jer picture...idea mengarang nan hado
:zasssssss

Tuesday, January 3, 2012

..:: PeTaNg iTu ::..

( men cak ba dengan iman )

-
-
mulekan entry kali nie dengan picture Iman
itu budak saya yang punye
hehehe...
hadoiii, sebenarnya admin sangat² takde mood
eh..takde mood ker bosan??
ntah la..sampai tahap tak bley nak bezakan keadaan nie
memang parah
korang layan je la dua picture nie eh
sekian entry
haha
..::THE END::..
-
-

( my mucuk, yayunk, darling )

Sunday, January 1, 2012

..:: SeGaLaNyA mAsiH aDa..tErSiMpAn RaPi as KeNaNgAn::..

semoga 12 BULAN mendatang penuh CEMERLANG
52 MINGGU penuh KEBAHAGIAAN
365 HARI penuh KEBERKATAN
8760 JAM penuh KASIH SAYANG
dan
526,600 MINIT penuh dengan SENYUMAN
amin ya rabbal alamin
sayang selalu muaaahhhh :-*
-
-
doa ai wat kalian semua
moge² dimaklbulkan
-
-
hamboiiii,mukadimah
kelassssss ko nadia
wakaka
happy new year allz
sebenarnya kite punye taun baru ialah 1 Muharam
ikut kalender Islam btol x???
eh...awal muharam tue ai still doakan sume nie wat kalian
sama macam sekarang nie new year ikut kalender omputih okeyssss :tanda seruan
-
-
dah2...topik close
arinie punye topik lagi menarik dari segalanye
jeng
jeng 
jeng
ai nak share something
apakah?? hahaha...tag name mase ai admit ward dulu
eh..jangan nak ketawakan ai okey!!
sume nie bagi ai kenangan yang sangat indah
orang yang tak ngandung ade ke tag name ward METERNITY????
takde kan...so it's very speacial for me
and jarang² orang yang ade nak menyimpannye
mesti lepas bukak campak tong sampah
hohooo~
meh skodeng benda yang tak bermakna bagi yuolls
tapi sangat bermakna and ai sangat sayangkannye
-
-


-
-
hahhhh....yang nie tag kat kaki Iman
terus nurse pakaikan after Iman lahir ke dunia ini
takot kot tertukar anak dengan orang lain
 bukannye satu baby kat wad bersalin time tue..hua3
tertera

BABY OF NORNADIAH ISMAIL
SEX M/F BOY B:W R/N 88555
DATE OF BIRTH 10/5/11 TIME 10:20 P.M
DR 1/C 880509015650

lepas kuor wad..sampai umah Iman tencin
time nak salinkan pampers baru la perasan tag nama nie tak tanggal lagi
haha...seb bek tak terbior 2-3 hari
hikhikkk
next 
-
-


-
-
88555 <-- no. bilangan kot
09/05/2011 <-- tarikh masuk ward (besday ai nie okeyssss)
880509015650 <-- no. i/c again
Wad MATERNITY <--nie paling ai suke

-
-
lastly
tag name yang agak hodoh nie
(macam tak ikhlas jer sediakan tag nie...btol x??)
nurse ikat kat bakul2 tarmus and beg pakaian baby yang bawak dari umah
moral : pun takut tertuka dengan orang lain kot
sangat malas
tarikh pun tak tulis
tapi...ai simpan jugak
hahaha
-
-
sebelom ai out
for info tali pusat Iman pun ai simpan
leh tunjuk sume nie bile Iman besar nanti
ape la reaksi Imanagaknye
banyak persoalan yang dia ajukan ker
suh ai bercerita kembali segalanya ke
atau
wat muka seposen sambil cakap
''ibu...ade Iman kesah???''
hahaha..jauhkan lah..sangat tidak patut!!
k...sekian
WASSALAM!!!