USIA IMAN

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, December 28, 2011

..:: vEdiO 1,2 duSshHh!!! :hikhikkk ::..

video

1,2 dussshhhh
hahaha...kemain Iman
bergelak ketawa
tak bley nak benti
-
-
sekian
terima kasih :fullstop



*note : maaf vedio agak gelap dan kurang jelas
gune phone..kualiti very low
sory again :fullstop

Tuesday, December 27, 2011

..:: zzzzZZZzzz...ZZZzzzZZZ ::..

salam 1 Malaysia
erkk
haha...kemain mukadimah,tak bley blah
-
-
mood mengarang masih berada dalam keadaan baik
tiap² ari up entry baru
good girlzz!!
tapi sekali datang mood ''M'' for malas
dekat seminggu takde post entry...hehe
-
-
back too basic
arinie nak share kat sume follower ai gaya terbaru
si bujang kecik nie wat tek mate
hellooooo
sekarang memang dah tak berbantal tido
sekejap jer melekat kt kepala
dalam mase baper minit je...bantal ntah kemana
kepala ntah kemana!!!
-
-


-
-
di suatu malam
hujan turun renyai-renyai
hahahaha...punye syok bermimpi
sampai tido dalam keadaan meniarap
tertonggeng² muntot tue
Iman nie memang ngade taw
dia dah posing camtue apa lagi...amik phone
snap picture
anak² yuolls selalu ke tido camnie???
meh hantarkan komen anda ^_*
-
-


-
-
zoom sikit
ai tium² pipi dia pun sajer jer dia
molek pulak pale dia landing atas tangan
ai cadang nak betolkan
yelah..kite tengok pun dah rase lenguh
selesa ke tido camtu???
tapi ayahnye tak kasi betulkan
takot² terjaga dri tido...lagipun biorlah
sekali-sekala
-
-


-
-
zoom lebih dekat lagi
wakakaka
mulot dia muncong²
dengan pipi melayut
geram sangat taw!!!!...sket punye lame ai renung
* maaf picture tak bape clear
* kualiti camera kt phone very low
-
-
~ close topik ~
-
-
hujung taun sume hangat pasal azam tahun baru
apa azam anda???
mungkin isu nie ble ai up dalam entry lepas nie
TUNGGGUUUU!!!!!!!!!

Monday, December 26, 2011

..:: P.M Najib Tun Abdul Razak wish Happy Mother's Day...ko adoooo??? ::..

:salam
arinie 27/12/2011
tiga hari bercuti...dari sabtu sampai isnin
24..25...26/12/2011
hurmmm
macam² jugak lak aktiviti
sabtu tue balik umah atok mail Iman (abah ai)
mencekik rambutan
bak kate abah
duduk Felda asalkan rajin...ape pun boleh jadi duit
boleh dapat makan
boleh hidup senang
''anda buat, anda dapat''
''anda tanam macam², dapat la anda mencekik''
wakaka...haper ai ngarut nie
#$%^&$#@#$% :APTB
-
-
ahad 25/12/2011
anto jiran ai bertunang....dapat orang Felda Belitong
isnin balik kampung
atok wat yasinan..kirim arwah pada insan² yang telah dahulu
pergi menemui pencipta-Nya
tapi
dua² hari nie haremmmm
takde langsung snap picture
lagi sekali ---> #$%^&$#@#$% :APTB
-
-
then, malam tadi
lepas tidokan Iman
ai terpandang buku pink ai (buku mase mengandung)
selak punye selak
aiseyymen...terjumpa something yang menarik
but, lupe nak share ngan yuolls
meh tengok ape dia
-
-


-
-
ianya berbunyi

Istimewa Buat :
Nor Nadiah Ismail  

ai lahtue
haha
tue baru kat intro
kat sampul tercatatnye name ai...'' istimewa'' okeyssss
special
limited
wakaka...k2..skodeng dalam dia ade apa lak
-
-


-
-
taaraaaa
ai dapat kad
ape dia kate???

Salam 1 Malaysia
------------------------------------------
Jutaan tahniah dan terima kasih
kerana melahirkan anak Malaysia

ngeh3....ko adoooo??
takdo kan..
sebenarnya ai dapat kad
helllooo...dari Perdana Menteri kite yang tercinta taw
dia wish Happy Monther's Day sebenarnya
yela...ai deliver Iman kelmarin kan 10/5/2011
masih didalam mood Hari Ibu
macam nak reply jer kad tue taw 

TQVM p.m ....moge² anak ai jadi perdana menteri cam yu

hahaha....tapi no mungkinlah ai akan reply
kalau betol reply pun sure kad ai kne campak dalam tong sampah
sapelah ai...huhu
eh, lagi ape isi kandungan kad tue???
:mari
-
-


-
-
see??

Diiringi doa dan harapan semoga
menjadi insan yang terbilang

''Selamat Menyambut Hari Ibu''

(signature P.M)
............................
Najib Razak & Keluarga

walah-walah
sangat² terharu + suka + tak terkata
doakan saje sume tue termakbul..amin :doa
sekian
WASSALAMMM...
(^_*)v

Thursday, December 22, 2011

..:: pUiSi ::..

ntah kenapa
akhir² ini...tatkala berpisah
dengan cahaya mataku
Muhammad Rayyan Nur Iman Bin Mohammad Radzuan
rindu menggamit
walau sedetik ingatan ini tak pernah lekang
dari memikirkan tentang
dirinya
-
-
ibu sayang kamu
-
-
dalam menunggu
dan demi waktu
saatnya mendengar tangis mu
tawamu
serta manis senyum mu
membelai juga menyentuh
tangan mu yang sungguh kecil
ia penyejuk jiwa
segala sakit
penat dan lelah
pasti akan lenyap
-
-
ibu sayang kamu
-
-
hujan turun lagi
renyai² saat ini
dingin
ingin rasanya ibu terbang mendapatkan kamu
rangkul tubuh mu sayanggg
kerna kehangatan itu
pasti membuat kamu bahagia
(air mata menitis...ntah kenapa)
-
-
ibu sayang kamu




 

noted : dah...tak boleh tulis lagi
makin banyak air mata berjurai kt pipi
Ya Allah lindungi cahaya mata ku
berikan dia kebahagiaan hidup
di dunia dan di akhirat
amin ya rabbal alamin :doa

Wednesday, December 21, 2011

..:: kEmEjA T free FrOm DrYpErS ::..

22/12/2012, Khamis
hujan kembali membasahi daerah Kluang
semalam molek jer cuaca
arinie berpayung semula kite semua
takper rahmat..insyaallah!!aminnn =)
-
-
entry arinie pasal free gift from pampers Drypers
sejak lahir Iman memang guna pampers Drypers
sampai la sekarang dah berusia 7 bulan
okey la..takde ruam lampin (sesekali merah² mungkin sebab lambat tuko ade jugak)
dpt tampung sume air tencin..jarang² bocor!!
sebab tue ai langsung tak pandang pampers lain
hehehe
-
-
and
baru² nie pampers Drypers ade hadiahkan sume pelanggan dia
kemeja T 100% cotton
selesa..design pun not bad
meh tengok..jujom
-
-

-
-
didatangkan dengan tiga jenis design
nie yang 1st blue kaler
ade corak 1,2,3 one two three
lawo kan???
lagi syiokk sebab free lahh..ngeee
-
-
-
-
nie patern yang ke-2
green/ijau pucuk pisang kaler dia
nie siap ade tulis 
I love ♥ DADDY and I love ♥ MUMMY
tapi picture Iman kat atas nie tak nampak yang I love Mummy 
ayoyoooo...
baju masuk dalam sluo
sory okeysss..hehe
very colourfull taw!!..suke3
-
-
-
-
3rd design and the last one
yellow kaler...A,B,C nyahhh...auwww!!suke mak...haha
maybe motif Drypers sambil bergaya sambil belajar
si ibu² leh la bercakap and bercerita pada anak mereka 
or nyanyi A,B,C....1,2,3
wowww!!! :terbaekkk wokkk
pampers lain ader ker camnie????
meh...hantarkan komen anda!!

(note : dah takde posing lain nak publish..tido plak Iman...hentam sajalah haha!!)
-
-

-
-
eh..eh..
bukan saje baju ade macam² design
kat pampersnye pun ade
contohnye macam kat atas nie
tapi nie sume limited edition
siapa cepat dia dapat
mari..mari..mari
jangan lepaskan peluang
selagi stok masih ade ^_^
-
-

-
-
nie dia pampers Iman
ayoyooo...sory blur *sumber dari GOOGLE
saiz M 84 pcs
harga RM 32++
see??? harga okey...kualiti tak menghampakan...memang mantopppp lah!!!
-
-

-
-
selain daripada free gift kemaja T
Drypers jugak ade bagi free gift lain dari semasa-kesemasa
contohnye macam picture kat atas nie
*sumber dari GOOGLE again
Drypers menawarkan percuma selimut tido bayi
dengar² jugak edisi sebelom nie
siap ade dapat jig saw puzzle...wah!!
asal ai tak jumpa sume tue??
maybe mase tue Iman tak lahir lagi
watper nak beli pampers kan??ngeh3!!
-
-
hujan semakin lebat kat luor tue
jujom kite
TUUURRRRUUUU!!!

note : '' TURU '' = tido (:speaking jawa world)

Tuesday, December 20, 2011

..:: WaLkEr aNd BaLL ::..

alone
sorang² je ai kat opis
pagi tadi jer anak bos masuk kejap
pastue bayang pun dah tak nampak
so...
bile dah boring²
dairy alam maya nie la tempat ai melepak
share segala²nye about
IMAN MY LOVELY SON
-
-
hahhh...ingat lagi tak entry pasal walker
dulu ai pernah publish entry pasal member ai hadiahkan Iman walker
ingat tak??? ingat tak???
sekarang Iman dah 7 months ++
dah boleh dah dudukan dia kat walker
jeng
jeng
jeng
-
-
m

-
-
nie la dia
Iman with his walker
mention lagi sekali name pemberi sumbangan
haha
..:: MURSYIDA AIN BINTI AHMAD ::..
tengs mak buyongg
nanti bebi yu dah kuor ai bagi hadiah gak eh!!
-
-
okey
close citer pasal walker
lepas Iman baik dari demam
and sakit kaki, tangan dan mulut
Iman ade ball
siap bunyik²...suke la dia...kehulu kehilir bersama walker and ball
ttak cayer??
tengok nie 
-
-

 ( sukanya bila dia ceria ^_^ )

( nie kat dapur...ruang agak besar,seronok la dia berlegar² )

nyorok disebalik ball baru...kale tue yang wat ai tertarik,menarik...kau memang debommmm!! haha... (ijo+oren and biru+pink) cantik3 =)

-
-
tapi nie dah seminggu ai kasi dia benda yang same
capai kat tangan...then slumber dia buang
bagi lagi...amik pastue buang gak
haha...cepat bosan mamat nie
jadi, pada sape² yang murah hati
sila belikan Iman toys baru
sedekah gak nie
amat dituntut..wakaka
-
-
chow dulu
see yuollz di lain mase, lain waktu, lain entry
BABAI!!!!

..:: jAnTuNg HaTi LiMpA PaRu ::..

:salam
tak jawab dosa
malu jawab ngade-ngade..kuang3
semalam langsung takde mood, takde idea nak hapdet
ampunnnn!!!
arinie pun idea mengarang tak baper nak ade sebenarnya
tapi dek kerana bosan
ai publish jugak la entry 
-
-
cerita still berkisar tentang anak bujang ai
dah pandai buat memek muka time amik gambo
( sebenarnye Iman dah mengamuk ngantuk nak tido)
hahaha
bile ai snap jer picture dia terus melalak
but, stil gojes okey
eh..gojes lak..somel la nokkk
hohoooo~
-
-

-
-
yesss...inilah dia budak admin blog ini
geget idung tue kang
eh, kadang² ai sengaja wat dia ngis taw 
cute tengok pipi, biji mate and hidung Iman kemerah-merahan
ngeh3...jahat ibu..buli Iman
-
-


-
-
time nie mulut dia ngoceh
sebut ''babakk...bakk...'' ..........''mamakk...makkk''
helloooo
sayangggg!!
ayah, ibu la...bukan abah, emak
hehehehe
-
-


-
-
okey
sedikit macho disitu
superb!!!...ai love my little hero damn much!!!!
kali nie kasi share extra picture
kat bawah nie hari ke-2 Iman sakit kaki, tangan dan mulut
tido meleleh jer air liur
dah...layan jer picture eh...
jumpa di lain entry
ai blah dulu coz memang takde nafsu langsung nak
berblogger
-
-


-
-
~THE AND~

Sunday, December 18, 2011

..:: sAkiT kAki, TaNgAn dAn MuLuT ::..

Haiiii guys!!
waktu sekarang 1:20p.m..kenyang  dah ke??
 cekik ape lunch tadi??
ai punye diet still on...tadi cekik angin ekon jer dalam kete
hehehe...
-
-
okeys...straight to the point
hari ke-2 Iman sakit ai bawak dia g klinik swasta
and doktor sahkan Iman kene 
sakit kaki, tangan dan mulut
-
-
jujom tengok gambo dulu
nanti ai sambung story moriiii...
-
-
-
-
tue...nampak tak?? nie kat tangan Iman
timbul bintik² merah 
tapi tak banyak...kat sebelah tangan nie jer
-
-
-
-
yang nie kat kaki Iman
kat kaki nie teruk
dia tak tumbuh bintik² merah cam kt tangan tapi bijik² air
pulak tue siap ade yang pecah
nanti bile mandi terkena air nangis lagi, lagi dan lagi
cian taw..taw..taw, sob3 =(
-
-
-
-
yang kat mulut...so, sory
ai takde snap picture pun
susah sangat nak suh Iman bukak mulut luas2
kat bibir² Iman takde la bintik² merah
cume kat lidah dia jer
macam kena mata ikan tue
nie kat ats *sumber dari GOOGLE
saje ai publish...tapi tue macam teruk benor
Alhamdulillah Iman punye tak teruk macam kat picture atas nie
-
-
hari ke-3
keadaan bertambah teruk
bile mana Iman tak mo tido siang
masuk je buai meraung
petang tue ai ngan asben amik keputusan
bawak g hospital besar kerajaan pulak
time g klinik swasta tue doktor cume bagi Antibiotik dengan ubat demam
coz badan Iman agak panas laaaa
nie kat spital kerajaan dapat gel untuk sapu kt mulut
kate doktor penyakit nie akan baik sendiri
lebih kurang 1 minggu la
and sume kanak² bawah 6 tahun berisiko untuk menghidapnye
cume jaga jangan sampai anak kite takmo makan
nanti terpakse addmited ward...masuk air
haishhh...camnie yang takmo
-
-
hari ke-4 
Iman dah beransur pulih
tapi, still tak ble minum susu guna botol
ai terpaksa cari inisiatif....gune picagari
antibiotik kena abiskan okeyysss!!!!
-
-
hari ke-5
air liur pun dah tak meleleh
nampak air liur dia dah tak meleleh
tue ai try bagi susu dalam botol cam biase
yessss!!....akhirnye
syukur Alhamdulillah...Iman dah boleh menyusu semula
yang bijik² air kat kaki dia tak pecah
tapi mengempis jadi kulit semula
tue la..ade anak nie macam² yang kena tempuh
selalu kne injection langsung tak demam 
kuat betul
nie sekali kne sakit..seminggu Ibu terpakse aplly cuti
hehe..takpe la sayangggg
duit ibu ble cari
janji Iman sihat...betol tak???
-
-
apa jadi pada hari ke-6 dan ke-7???
nantikan next entry
sangat senang hati bile dah baik
hehe
tungguuuuuuuu!!!!

..:: TiBa² ImAn xMo SuSu ::..

2nd entry for today
seperti yang dah ai janjikan
ai nk story something
sebelom nie entry ai g kenduri kawin yea x??
pada 10/12/2012, Sabtu
TIBA²
ahad 11/12/2011...malam tue patutnye Iman akan tersedar dari tidur
untuk minum susu (susu formula)
-
-
eh...lupe nak habaq...Iman tak lagi B/F ai
tak taw nape dia tak mo B/F lagi
maybe ai amik pil perancang family & pil tue wt air susu ai jadi kering
tapi takpe la..dapat susukan dia hingga 7moonths pun dh cukup memadai
....eerrrkk...sebenarnye sedih,haha!!!takpe..anak ke-2 nanti try B/F lagi
seberapa lame yang boleh, Insyaallah!!
-
-
k..sambung semula story
ai dah watkan Iman susu tapi dia tak mo minum
mengangis²...ai pun sapukan minyak kat perut dia
mane taw kembung
hampir setengah jam jugak..naik bingung ai and asben
tuko pampers manelah tahu dia tak selesa
last² Iman tertido sendiri TANPA minum susu okeyssss
kul3:00 a.m lagi sekali Iman bangun menagis² nak susu
ai buatkan lagi susu baru...pun dia tolak jugak
Ya Allah...kenapa???apa yang berlaku???
berilah akue petunjuk
jangan kau seksa anak ku yang belom mngenal erti sakit
Amin ya rabbal alamin :doa
-
-
ai amik keputusan Isnin, 12/12/2011 cuti untuk jaga Iman
-
-
 -
-
Iman demam
agak panas la jugak
ai pakaikan cool fever tapi kejap jer..pastue dia tarik² nak cabut
tak selesa la tue ade benda alah terlekat kat dahi..hehehe
sangat sedih
Iman still tak mo susu kat botol
tapi Alhamdulillah makan macam biase
ai watkan bubur dia telan
ai bancuhkan nestum pekat dia bedal
bagi roti/biskut cecah air susu pun dia cekik
agaknye sebab tak menyusu so dia terpaksa makan la
-
-
 -
-
dari pemerhatian ai 
1st day Iman sakit...dia bukan sahaja demam
tapi air liur die meleleh (ala² budak ngenjes gtue :speaking jawa)
dalam hati berkata ''owhh...anak bujang ai nak tumbuh gigi''
tapi rupe² tak
malam tue lagi sekali..setiap 2-3 jam Iman terjaga dari tidur and nangis
2nd day...ai still cuti kerja
bawak Iman g klinik swasta
OMG
doktor sahkan Iman sakit kaki, tangan dan mulut
-
-
ape penyakit tue??
nantikan di next entry okeyssss
-
-
-
-
dah la malam tak boleh tido...siang pun susuh tido
nangis, nangis and nangis
seb bek tak tuko name jadi Ahmad Pintu..eh Ahmad Albab
supaya benti nangis
hahaha
eh, bergurau pulak
-
-
-
-
ai driver..akak ai pegang Iman
naik kete kan kena angin
ekon pun ade
baru leh lelapkan mate
nie nanti benti kete...tersedor sambung ngis lagi
ai tengok Iman nangis..ai pun nangis jugak taw!!! sob3
-
-
-
-
tengok la...sampai camnie sekali gaya Iman tido
cian taw =(
k2..jumpa di next entry ai cerita pasal sakit
kaki, tangan & mulut
K...BAIIIII!!!

..:: kEnDuRi kAwiN aGaiN ::..

Assalamualaikum...arinie Isnin 19/12/2011
lebih kurang dua minggu je lagi kite semua akan masuk ke tahun baru
2012
jadi...sisa² hari yang masih berbaki di tahun 2011 nie
pastikan kite semua hargai dengan benda² yang berfaedah
contoh ''KAWIN''
hehehe...
-
-
sebenarnye saje nk share 
aritue ai with sume family²
g kenduri kawin...nie bkn sepupu..bkn jugak besan
tapi adik wife nye uncle ai yg kawin <--nie nk panggil ape yerk???
kite taraf sedara je la ekk..sudaaa..senang citer
umah dia kat Felda Sungai Sibol
vrroomm...vrrroomm..drif lagi ke sane,ngee~
-
-
kenduri kawin nie diadakan pada minggu lepas
10/12/2012...dan ditakdirkan tuhan..ari ahad malam 
my mucuk masyam jatuh sakit..sob3 =(
sakit ape???
nak taw???
nantikan next entry...
now, layan dulu picture² yang sempat ai candit
jujom!!
-
-
 ( Iman with atok Mail...my abah tersayang ^_^ )

 ( with Ibu plak..haha..edit sudaaa..blinkk blinkk )

 ( uncle ai tlng pegangkn..posing dpn plamin tp syg..senget gggrrr!! )

 ( my little hero slumber landing tgh² org ramai..ahaks!! anak sapo lah nieee... )

 ( with his cousin...Nor Anisya Umairah )

( nie la askar jepun ai..ramai lg sebenarnye..mmg kecoh kalau sume bertemu..hehehe )

-
-
okey..kite stop dulu
jumpa di next entry
ai story pasal my darling child jatuh sakit okeysss
(maaf pic pantin xde!!)
:fullstop

Wednesday, December 7, 2011

..:: CoNtEsT ::..

4th entry<--haha
hampir seminggu tak post entry
sekali post tak bley nak benti
hehehe...tenggelam timbul 
sory my lovely follewer...hope tak marah
-
-
actually, ai ade masukkan Iman contest sebenarnya
untuk lebih detail bace kat bawah nie
hehe
-
-
 PERTANDINGAN GAMBAR FACEBOOK SMART CHILD

Syarat-Syarat:
  1. Pertandingan terbuka kepada semua kanak-kanak Malaysia berumur 0-5 tahun.
  2. Serahan gambar bermula 27 Nov. 2011 hingga 27 Dis. 2011.
  3. Undian bermula dari 27 Nov. 2011 hingga 8 Jan. 2012 pada 11.59p.m malam.
  4. Gamabar yang memperolehi undian ''LIKES'' yang tertinggi pada facebook adalah pemenang.
  5. Gambar dengan bilangan ''LIKES'' yang sama, bilangan komen akan di ambil kira.
Hadiah Pertandingan :
  • Hadiah Pertama : RM 150 baucer
  • Hadiah Kedua : RM 100 baucer
  • Hadiah Ketiga : RM 50 baucer
  • Hadiah Sagu Hati : RM 10 baucer x 15
note : untuk maklumat lanjut sila ke laman web www.smartchild.my
-
-
dan...picture ape yang ai pertaruhkan untuk contest nie
jeng
jeng
jeng
-
-


-
-
nie dia..hehehe
dah edit picture tue..bedal je la labuu
sekarang nie 08/12/2011 jam 11:35a.m baru ade 97 person yang klik ''LIKE''
sempat ke nanti nak raih undi
tarikh tutup 08/01/2012
tak per la..nie pun saje suka² memeri majlis..
-
-
sebenarnya macam dah malas dah nk paste..paste and paste link
kat wall FB orang
hahaha...tambah pulak tengok lain² peserta dah 600++ person / 700++ person ''LIKE''
picture deyolls..haha hadoiii
tak do harapan eden lahh
cubo laieee di lain contest
wish me luck..
hehe (^_*)v